Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hoşyar Abdullah: Irak ordusu kendini toparlayamadı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Hoşyar Abdullah: Irak ordusu kendini toparlayamadı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Hoşyar Abdullah, "Baas Saddam Rejimi'nin 2003 yılında yıkılmasından sonra Irak ordusu istenilen düzeyde kendini toparlayamadı" dedi.

Abdullah, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki ofisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın üçte birinin işgal etmesinden sonra ülkedeki istikrar ve güvenin çok kötü bir şekilde zarar gördü. Bundan önceki dönemde ise Baas Saddam Rejimi'nin yıkılmasından sonra ordu içerisinde yapılan değişiklerinin hiç bir önemi veya etkisi söz konusu olmadı" ifadelerini kullandı. 

Irak ordusunun ne kadar zayıf olduğunun Musul'un düşmesiyle ortaya çıktığını belirten Abdullah, "Orduların ne kadar zayıf yada yetersiz oldukları savaşlarda belli olur. Irak zaten uzun bir süre boyunca çeşitli savaş ve iç çatışmalara sahne olmuştu. Ancak hiç birisi Musul'un düşmesi kadar etkili değildi. Kentin düşmesiyle beraber, ordunun  kendi içerisinde yıkıldığı ve çok güçsüz olduğu ortaya çıktı" değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...