HRW: ABD hükümeti ve tütün şirketleri işçi çocuklar için önlem almıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
HRW: ABD hükümeti ve tütün şirketleri işçi çocuklar için önlem almıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İnsan Hakları İzleme Örgütü, ABD hükümeti ve tütün şirketlerinin, tütün tarlalarında çalışan çocuklar için gerekli önlemleri almadığını bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ABD hükümeti ve tütün şirketlerinin, tütün tarlalarında çalışan çocuklar için gerekli önlemleri almadığını bildirdi.

Örgüt'ün yayımladığı 72 sayfalık "ABD'deki Tütün Tarlalarında Çalışan Çocuklar" adlı raporun, Kuzey Carolina eyaletindeki tütün tarlalarında çalışan 26 çocukla, onların aileleriyle ve uzmanlarla görüşülerek hazırlandığı kaydedildi. Rapora konu olan çocukların yaşları ise 16 ile 17 yaşlarında. HRW'nin internet sayfasında yer alan raporda çalıştıkları uzun saatler boyunca nikotine, zehirli tarım ilaçlarına ve aşırı sıcak havaya maruz kalan çocukların neredeyse tamamında akut nikotin zehirlenmesi belirtileri görüldüğü açıklandı. Raporda, ilaçlanan tütün tarlalarında veya bu yerlerin yakınlarında çalışan çocuklarda baş ağrısı, mide bulantısı, nefes darlığı, göz yanması, burun ve boğazda kaşınma şikayetleri görüldüğü ifade edildi.

Raporun hazırlayanlar arasında yer alan HRW Çocuk Hakları Araştırmacısı Margaret Wurth, yaşları gereği kendilerine sigara dahi satılmayan çocukların ABD'deki tütün tarlalarında çalışırken nikotine maruz kaldıklarını belirtti. Yaptıkları işin zararlarıyla ilgili güvenlik ve sağlık eğitimi verilmeyen çocukların zor şartlarda ve aşırı sıcak havada günde 11-12 saat çalıştıkları kaydedilen raporda, ABD'de geçen yıl bazı tütün şirketleri ve yetiştiricilerinin 16 yaşın altındakileri tarlalarda çalıştırmayı yasakladığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...