Esed ve Rusya'nın saldırıları 15 bin kişiyi evinden etti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Esed ve Rusya'nın saldırıları 15 bin kişiyi evinden etti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Esed güçlerinin ve Rusya'nın Lazkiye kırsalına yönelik saldırıları nedeniyle son iki günde yaklaşık 15 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejim ordusu ve Rus savaş uçaklarının Türkmendağı ile Cebel Ekrad bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılar devam ediyor. Saldırıların başladığı ilk günden bu yana Cebel Ekrad bölgesinde yaşam mücadelesi veren bazı Suriyeliler ise son iki günde yoğunlaşan hava saldırıları nedeniyle evlerini terk etmeye başladı.

Bombaların köyleri hedef alması ve can kayıplarının artması nedeniyle göç eden Suriyeliler, güvenli bölgelere ve Hatay'ın Yayladağı sınırı yakınlarındaki Suriye'nin Yamadı, Obin ve Harabjoz köyü yakınlarına geldi.

Son iki günde 15 bin dolayında kişinin Türkiye'den gönderilen çadırlara yerleştirildiği, Türk Kızılayı ve AFAD'ın da bölgeye ihtiyaç malzemesi göndermeye devam ettiği öğrenildi. 

Sınır bölgesindeki çadırlara yerleşen bazı aileler, Yayladağı tarafından da görülüyor. 

Cebel Ekrad 

Lazkiye'nin kuzey doğusunda, İdlib kenti sınırında yer alan Cebel Ekrad'da çok sayıda kasaba ve belde bulunuyor. Bölge, batıda Türkmendağı'na, doğuda ise İdlib'in Cisr Eş Şuğur ilçesine hakim bir noktada yer alıyor. 

Rejim güçlerinin son günlerde birkaç noktayı ele geçirdiği Cebel Ekrad'daki halkın bir kısmı da Rusya'nın hava saldırıları sonrası Türkiye sınırına yakın bölgeye yerleşmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...