'Kardeşlerimiz Rus işgalinin kurbanı oldu'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Kardeşlerimiz Rus işgalinin kurbanı oldu'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gürcistan Savunma Bakanı Khidaşeli, "Son 25 yıl içinde, ellerinde NATO ve AB bayraklarını tutan kardeşlerimiz Rus işgalinin kurbanları oldu" dedi.

Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli, "Son 25 yıl içinde, ellerinde NATO ve AB bayraklarını tutan kardeşlerimiz, babalarımız ve yakınlarımız, Rus işgalinin kurbanları oldu" diye konuştu. 

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, ABD'ye resmi ziyarette bulunan Khidaşeli'nin, Washington merkezli düşünce kuruluşu Strateji ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde (CSIS) bir konuşma yaptığı bildirildi.

Khidaşeli, Gürcistan'ın AB ve NATO ile entegrasyonu sürecine ilişkin konuşmasında, AB ve NATO'yla entegrasyonu için mücadele eden Gürcistan vatandaşlarının, Rus işgalinin kurbanı olduklarını ifade ederek, "Son 25 yıl içinde, ellerinde NATO ve AB bayraklarını tutan kardeşlerimiz, babalarımız ve yakınlarımız, Rus işgalinin kurbanları oldu" ifadesini kullandı.

Rusya'nın 25 yıldır Gürcistan'a karşı uyguladığı politikayı eleştiren Khidaşeli, ülkede işgalin devam ettiğini ve Gürcistan vatandaşlarının bundan rahatsız olduğunu ifade etti.

Rusya'nın Gürcistan'a uyguladığı işgal politikasının devam ettiğini söyleyen Khidaşeli, "Tiflis'ten birkaç kilometre uzaklıkta Rus tankları var. İşgal edilmiş Güney Osetya'dan vatandaşlarımız kaçırılıyor ve ancak 'ceza' ödedikten sonra serbest bırakıyorlar" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...