Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Çin'e işkence uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
BM'den Çin'e işkence uyarısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komitesi, Çin'de işkencenin sona erdirilmesi ve gizli cezaevlerinin kapatılması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komitesi, Çin'de birçok cezaevinde uygulanan işkencelerin sona erdirilmesi ve tüm gizli cezaevlerinin kapatılması uyarısında bulundu.  

Bağımsız uzmanlardan oluşan komite, yayımladığı raporunda, Çin adalet sisteminde özellikle şüphelilerin itiraf etmesini sağlamak için işkence ve kötü muamelenin yaygın biçimde devam ettiğine dair bilgiler olduğunu ve bu konudan "derin endişe" duyduklarını kaydetti. 

Rapor, 2008'den bu yana ilk kez Çin'in işkence kayıtlarının incelenmesi için Pekin'den gelen kalabalık bir hükümet heyetiyle iki gün süren görüşmelerin ardından yayımlandı. Raporda Çin'in 2010'da başlattığı adalet reformunun işkence kullanımını sona erdirmediğine dikkat çekildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...