ABD, Suriye’nin kuzeyine askerî üs kuruyor

Düzenleyen:
ABD, Suriye’nin kuzeyine askerî üs kuruyor

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin kuzeyinde bir ‘Kürt koridoru’ oluşturulması konusunda isteksiz görünen ABD’nin bir yandan tersi bir adım atmaya hazırlandığı öne sürüldü

Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlara destek veren ve Suriye’nin kuzeyinde bir ‘Kürt koridoru’ oluşturulması konusunda isteksiz görünen ABD’nin bir yandan tersi bir adım atmaya hazırlandığı öne sürülüyor. Daha önce Suriye’nin kuzeyindeki YPG militanlarına silah yardımında bulunan ABD’nin, bölgeye askerî üs kurma hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü. İddia ilk olarak kuzeydeki “Cizire Kantonu” Savunma Kurulu İlişkiler Sorumlusu Nasır Hacı Mansur’dan geldi. Mansur, bölgeye gönderilen 50 kişilik özel ABD birliklerinin çalışmalarına başladığını duyururken, ABD’nin buraya bir askeri üs ve askeri havaalanı yapacağını söyledi. Mansur, “Suriye bütün devletlerin müdahale ettiği karmaşık bir hâl alabilir. Amerika ya da başka bir ülkenin kara operasyonu da mümkün. Fransa gibi İngiltere de devreye girebilir” dedi. 
Geçtiğimiz cumartesi günü ise Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesinin yayımladığı haberde, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke bölgesinde, geçmişte kente tahıl ürünlerinin taşındığı uçaklar tarafından kullanılan ancak şu an terk edilmiş vaziyetteki havaalanında Amerikan yetkililerin yeniden inşa çalışmaları başlattığını ve burayı askeri üsse dönüştürmeyi planladıklarını iddia etti.
YPG’NİN EN BÜYÜK SİLAH DEPOSU
Söz konusu havaalanı, PYD’nin güçlü kalelerinden biri olan Rimelan kasabasının da hemen güneybatısında yer alıyor. Rimelan’ın, YPG’nin “en büyük silah ve mühimmat deposunun bulunduğu yer olduğu belirtiliyor. Habere göre Amerikan ekipleri 50 gün önce bölgeye giriş yaparak yeniden yapılanma faaliyetlerine başladılar. Söz konusu üssün 2500 metre uzunlukta ve 250 metre genişlikte olduğu ve savaş uçakları tarafından kullanılmak üzere genişletilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...