Suudi Arabistan'da bir ilk! Bu sabah başladı

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'da bir ilk! Bu sabah başladı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'daki kadınların hem aday hem de seçmen olarak ilk kez katıldıkları belediye seçimleri yerel saatle sabah 08:00'de başladı.

Suudi Arabistan Genel Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre, ülkede 4 yılda bir yapılan Belediye Meclis Seçimleri için 17 seçim bölgesinde bugün 130 bin 637 kadın, toplam 1 milyon 487 bin 477 seçmen sandık başına gidecek. Tüm seçim bölgelerinde erkekler ve kadınlar kendilerine ayrılmış bölümlerde oylarını kullanabilecekleri belirtildi.

Belediye Meclis Seçimlerinin 3. dönem seçimlerinde 979'u kadın, toplam 6 bin 917 kişinin seçilmek için aday olduğu belirtildi. Oy verme işlemi yerel saat ile 17:00'ye kadar devam edecek.

Suudi Arabistan yasalarına göre daha önce kadınların seçme ve seçilme hakkı bulunmuyordu. Hayatını kaybeden Kral Abdullah Bin Abdulaziz'ın 25 Eylül 2011 yılında yaptığı değişiklik ile kadınların 2015 seçimlerine katılmasının önü açılmış, seçme ve seçilme hakkını elde etmişti.

Genel Seçim Kurulu, daha önce yaptığı açıklamada, yasalara göre kadınların fotoğraflarının yayımlanmasının uygun olmadığını, seçim çalışmalarında aday olan erkekler ile kadınların eşit şartlarda seçim çalışması yürütebilmesi için erkeklerin de fotoğraf kullanmasını yasaklamıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...