Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran yaptırımların kalkmasını bekliyor! Gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyabiliriz...

Düzenleyen:
İran yaptırımların kalkmasını bekliyor! Gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyabiliriz...

DÜNYA Haberleri

İran, uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından Avrupa’ya doğalgazın Türkiye üzerinden ulaştırılmasının mümkün olduğunu açıkladı

İran Dışişleri Bakanlığı Ticaret ve Enerji Müzakereleri Direktörü Cevad Emin Mansur, yaptığı açıklamada, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılmasının ardından doğalgaz kaynaklarının Avrupa pazarına arzını değerlendireceklerini vurguladı. Mansur, “Avrupa pazarından talep olması halinde, doğalgazın Türkiye üzerinden taşınması mümkün. Böyle bir ticareti etkileyecek birçok faktör var, şimdiden ne olacağını söyleyemeyiz. Yaptırımların tamamının kaldırılmasını bekliyoruz, ardından doğalgazın pazarlanmasını, rotaları ve alıcıları değerlendirebiliriz” dedi. İran’dan Türkiye’ye iletilen gaz miktarında salı günü yaşanan azalmanın, son günlerde ülkelerindeki kötü hava koşullarından kaynaklandığını belirten Mansur, Türkiye’ye satılan doğalgazdaki artışın üretim ve ihracat kapasitesine bağlı olduğunu dile getirdi. Mansur, “İran’ın Türkiye’ye ilettiği doğalgazda artış için temelde bir sorun görmüyorum. Çünkü, İran dünyada en büyük ikinci doğalgaz rezervine sahip, yani bunun için yeterli kaynak mevcut. Ama bu iki ülke arasındaki kontratlara; talebe, bizim üretim ve ihracat kapasitemize bağlı” ifadelerini kullandı. Geçen yıl, 160 milyar metreküp doğalgaz üreten İran’ın tüketimi de aynı düzeylerde seyrediyor. İran, Türkmenistan’dan aldığı gazın bir kısmını Türkiye’ye ihraç ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...