Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad'ın ordusundan kaçmaya çalışan ölüyor

Düzenleyen:
Esad'ın ordusundan kaçmaya çalışan ölüyor

DÜNYA Haberleri

Esad rejimine bağlı birliklerin Rusya'nın da desteğiyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşanan çatışmalarda Sultan Abdülhamit Han Tugayı'na esir düşen rejim askeri Recep Y. zorla savaştırıldıklarını iddia etti.

Esad’ın ordusu adına 1.5 yıldan beri savaştığını, iki defa rejimden kaçmaya çalıştığını fakat başarılı olamadığını ifade eden Recep Y., "Birçok defa arkadaşlarımla kaçmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Çünkü kaçan askerleri öldürüyorlar. Rejimde kaçmak isteyen birçok asker var fakat ölüm korkusu yüzünden kaçamıyor. Burada Türkmelere karşı orantısız bir güç kullanılıyor. Bizim elimizde bulunan silahlar çok ağır ama Türkmenler kendi topraklarını savunmak için bize karşı mücadele ediyor" dedi. Recep Y, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalarda Rusların da savaştığını, Cebel Ekrad bölgelerinde ise İranlı Şii milislerinin bulunduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...