Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rejimden kaçmak isteyen askerler zorla savaştırılıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Rejimden kaçmak isteyen askerler zorla savaştırılıyor'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Esed'e karşı savaşan Sultan Abdülhamit Han Tugayı'na esir düşen Recep Y, ''Rejimden kaçmak isteyen birçok asker var ama ölüm korkusu nedeniyle kaçamıyor. Bizi zorla savaştırıyorlar" dedi.

Esed rejimine bağlı birliklerin Rusya'nın da desteğiyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşanan çatışmalarda Sultan Abdülhamit Han Tugayı'na esir düşen Esed askeri Recep Y, ''Rejimden kaçmak isteyen birçok asker var ama ölüm korkusu nedeniyle kaçamıyor. Bizi zorla savaştırıyorlar" dedi. 

Anadolu Ajansına (AA) konuşan Recep Y, Sultan Abdülhamit Han Tugayı ve diğer birliklerin Kızıldağ'a düzenledikleri ortak operasyonda esir alındığını söyledi. Recep Y, 1,5 yıldan beri Esed ordusunda savaştığını, iki defa rejimden kaçmaya çalıştığını fakat başarılı olamadığını ifade etti. 

Rejim birliklerinin Şam'ın Kadamun bölgesinde kendisini zorla askere aldığını aktaran asker, şunları söyledi:

"Esed rejimiyle birlikte 1,5 yıldır savaşıyoruz. Birçok kez arkadaşlarımla kaçmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Çünkü kaçan askerleri öldürüyorlar. Rejimde kaçmak isteyen birçok asker var ama ölüm korkusu nedeniyle kaçamıyor. Bizi zorla savaştırıyorlardı. Burada Türkmelere karşı orantısız bir güç kullanılıyor. Bizim elimizde bulunan silahlar çok ağır ama Türkmenler kendi topraklarını savunmak için bize karşı mücadele ediyor."

Türkmenlerden esire insani muamele  

Çatışmada esir alındığını ve Türkmen askerlerinin kendisine bir zarar vermediğini anlatan Recep Y, "Burada esir düştüm fakat bana kötü bir muamele göstermediler, dövmediler, su içirdiler. Aynı şekilde biz olsaydık daha farklı olurdu. Bize gösterdikleri muameleyi kendilerine hiç bir zaman göstermezdik. Yakaladığımız adamları direk yakıyoruz" diye konuştu.

Kızıldağ'da Türkmenlere karşı Ruslar savaşıyor 

Recep Y, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalarda Rusların da savaştığını, Cebel Ekrad bölgelerinde ise İranlı Şii milislerinin bulunduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...