HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için ilk adım atıldı'

Düzenleyen:
'Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için ilk adım atıldı'
Almanya, Haber

DÜNYA Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, "Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için Viyana görüşmelerinde belirlenen yol haritasına ilişkin ilk somut adım atıldı" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye'deki muhaliflerin ülkedeki iç savaşın diplomatik yollardan çözümü için Riyad'da yürüttükleri görüşmelere ilişkin memnuniyetini belirterek, Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için Viyana görüşmelerinde belirlenen yol haritasına ilişkin ilk somut adımın atıldığını belirtti.

Riyad görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yapan Steinmeier, görüşmeler sonrası bir müzakere heyetinin kurulmuş olmasının ve ortak bir açıklamanın yapılmış olmasının "beklenenden daha çok" memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Steinmeier, Suudi Arabistan yönetimini de yapıcı tavrından dolayı başarılı bulduğunu bildirerek, "Suriye'de siyasi bir çözümün bulunması için Viyana görüşmelerinde belirlenen yol haritasına ilişkin ilk somut adım atıldı" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...