Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Türkiye'yi BMGK'ya şikayet edecek

Düzenleyen:
Irak Türkiye'yi BMGK'ya şikayet edecek

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı İbadi'nin Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'yi Musul'daki askeri varlığından dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet etmesi için talimat verdiği bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'yi Musul'daki askeri varlığından dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) şikayet etmesi için talimat verdiği bildirildi.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığının Birleşmiş Milletler anlaşması ve Irak'ın egemenliğinin 'açık ihlali' olduğu savunularak Türkiye'nin askeri varlığının Irak yönetiminin bilgisi ve onayı dışında gerçekleştiği ileri sürüldü.

Açıklamada, İbadi'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan Güvenlik Konseyi nezdinde Türkiye'nin güçlerini acilen Irak'tan çekmesi talebinde bulunmasını istediği belirtildi. 

Peşmergenin eğitimi için 2,5 yıldır Musul yakınlarında bulunan Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş, 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...