Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban militanları Afganistan’da bomba yüklü araçla misafirhaneye saldırdı: 7 ölü

Düzenleyen:
Taliban militanları Afganistan’da bomba yüklü araçla misafirhaneye saldırdı: 7 ölü

DÜNYA Haberleri

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, İspanya Büyükelçiliği yakınındaki misafirhaneye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, İspanya Büyükelçiliği yakınında bulunan ve yabancıların kaldığı belirtilen misafirhaneye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel saatle dün 18.00 sularında Şirpur bölgesinde İspanya Büyükelçiliği yakınındaki misafirhaneye bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiğini belirterek, saldırının ardından en az 3 silahlı saldırganının misafirhaneye girip Afgan güçleri ile çatıştığını söyledi.

Güvenlik güçleriyle yaklaşık 12 saat boyunca çatışan saldırganların, 06.00 sularında Afgan Özel Harekat ekipleri tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade eden Sediki, “Olayda 4 saldırganın yanı sıra 2’si İspanya vatandaşı 7 kişi hayatını kaybetti” dedi.

Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahed, Kabil’in Şirpur bölgesinde bir misafirhaneye düzenledikleri saldırıda onlarca kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...