Türkmenler ateş çemberinde

Düzenleyen:
Türkmenler ateş çemberinde

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin desteği dışında dünyanın yalnız bıraktığı Türkmenler, âdeta 7 düvele karşı özgürlük mücadelesi veriyor.

Esad rejimine ait birlikler, dün sabah saatlerinde Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak'ta Kırıkaltı tepesine yönelik yeni bir kara harekâtı başlattı. Yerel kaynaklar, havadan Rus jetlerinin de destek verdiği saldırılarda birçok köyün bombardımana tutulduğunu bildirdi. Kürt kantonu kurmak için uğraşan PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ise, Telabyad'da Türkmenlere zulmediyor. Güvenlik birimlerin raporlarına göre; koalisyon güçlerinin yoğun desteği sayesinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin hemen karşısındaki Telabyad'ı DAEŞ'in elinden alan PYD, bölgede etnik temizlik peşinde. Türkmenleri göçe zorlayan terör örgütü; Hammam Turkuman, El Manara ve Zebakiye köylerinde yaşayan yüzlerce 90 aileye baskı altında tutuyor. PYD/PKK daha önce de geçen yaz, aynı bölgede yaklaşık 5 bin Türkmen’i sürmüştü. Üstelik Telabyad’ın sadece yüzde 5'i Kürt. 

BAĞDADİ'NİN SAĞ KOLU YARALANDI
Terör örgütü DAEŞ'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin birinci yardımcısı Ebu Ali el-Enbari'nin yaralandığı öne sürüldü. Irak İçişleri Bakanlığı, Enbari'nin Irak-Suriye sınırına yakın el-Cize bölgesinde düzenlenen operasyonda vurulduğunu açıkladı. Bakanlık açıklamasına göre, operasyon sırasında aralarında üst düzey kişilerin de olduğu 15 DAEŞ militanı öldürüldü. Bu arada, Rus savaş uçaklarının yoğun bombardımı sonrası Türkiye sınırına yakın İdlib'de sadece son 1 hafta içinde 141 sivil kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...