Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den DAEŞ için anti-terör üsleri

Düzenleyen:
ABD'den DAEŞ için anti-terör üsleri

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, DAEŞ'e karşı daha etkili mücadele edebilmek askeri üslerini, birbiriyle ilişkili anti-terör üsleri olarak kullanmak için hazırlık yapıyor.

Üst düzey bir Pentagon yetkilisinin AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre bu durum, Paris veya San Bernardino saldırıları sonrasındaki durumla ilişkili olarak gündeme gelmiş konjonktürel bir adım değil.

Ancak, pazartesi günü ulusal güvenlikle ilgili meseleleri ve DAEŞ'le mücadeledeki son durumu tartışmak üzere ABD Başkanı Barack Obama'nın Pentagon'a yapacağı ziyaret öncesinde genel hatları ortaya çıkan plan, zamanlaması bakımından dikkat çekiyor. Özel törenler ve etkinlikler dışında başkanların Pentagon'u pek ziyaret etmiyor olması, Obama'nın pazartesi günkü ziyaretine medya tarafından özel bir anlam yüklenmesine sebep oldu.

Pentagon'un muhtemel planıyla ilgili New York Times'ın (adı açıklanmayan bir Pentagon yetkilisine dayandırdığı) perşembe günkü haberinde, Batı ve Kuzey Afrika ile Güneydoğu Asya'daki birçok militanın, DAEŞ'e biat etmesi üzerine Pentagon'un, Obama'ya, bu bölgelerde anti-terör üssü görevi görecek merkezler oluşturmak şeklinde bir plan hazırladığı iddia edildi.

Habere göre planda belirtilen anti terör üsleri, 500 ila 5 bin arasında Amerikan askerini barındırabilecek. Özellikle DAEŞ'e karşı istihbarat toplama ve gerektiğinde operasyonlar yapma amaçlarına hizmet etmesinin planlandığı iddia edilen anti-terör üslerinin, Afrika, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu'daki Amerikan üslerinin plan çerçevesinde birbiriyle ilişkilendirilmesi yoluyla oluşturulabileceği kaydedildi.

AA'ya konuşan Pentagon yetkilisi ise, New York Times'ın bu iddialarını doğrulamayı reddetti ve gerçekleştirilecek olsa bile bu planın, sadece bölgedeki mevcut Amerikan üslerini kapsayacak şekilde uygulanabileceğini kaydetti.

DAEŞ'in Güneydoğu Asya'da giderek artan bir tehdit haline geldiğini de dile getiren Carter, "Bu bir gerçek. Amerikan anti-terör ağlarını birbirine bağlama ve böylece teröre karşı daha etkili mücadele etme fikrinin arkasındaki bu durumu görmemiz gerek" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...