Azeri vekilden Rusya'ya sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azeri vekilden Rusya'ya sert tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Azeri vekil, Azarbeycan ile Türkiye'nin kardeş olduğunu ifade ederek, Rusya'nın ihlaline ve ardından sürdürmüş olduğu tavra tepki gösterdi.

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Azarbeycan ile Türkiye'nin kardeş olduğunu ifade ederek, "Kardeşlik iyi günde de kötü günde de beraber olmaktır. Türkiye'nin güçlü olması bizim de güçlü olmamız demektir" dedi.

Türk Ocakları Sinop Şubesi'nin davetlisi olarak kente gelen Paşayeva, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ü ziyaret etti. Paşayeva, daha sonra kentteki bir otelde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kardeşlerin her zaman yan yana olması gerektiğini ifade eden Paşayeva, "Kardeşlik iyi günde de kötü günde de beraber olmaktır. Türkiye'nin güçlü olması bizim de güçlü olmamız demektir. Birbirimizi daha da güçlendirmemiz gerekir ki bu bölgede gereken haklarımızı koruyalım. Bu güç birliği çok önemlidir. Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlet olarak aramızdaki bu kardeşlik ilişkileri aynı zamanda diğer coğrafyalarda yaşayan insanlarımız için de çok önemlidir" diye konuştu.

TÜRKİYE RUSYA İLİŞKİLERİ

Rusya'nın Türkiye'ye karşı haksız bir davranış içerisinde bulunduğunu belirten Paşayeva, şunları kaydetti:

"Ortamı bu kadar gerginleştirmeye gerek yok. Yani Türkiye'yi de anlamak gerekir. Kendi sınırlarının ihlaline karşı cevap verdi. Dünyada her bir devletin sınırlarını koruma hakkı var. Bu durum uluslararası kurallarda tespit edilmiş bir durumdur. Rusya'nın artık bu gerginliği tırmandırmaması lazım. Rusya'da bazı politikacıların bu konuyu çok abartarak, yanlış yola çekerek Türkiye ve Türk milleti aleyhine yaptıkları söylemler, bu konuya Dağlık Karabağ'ı da içine alarak söylenenler doğru şeyler, doğru düşünceler değil."

Azarbeycan olarak gerginliğin azaltılması için hazır olduklarını vurgulayan Paşayeva, Türkiye'nin haklarını koruduğunu sözlerine ekledi.

Paşayeva daha sonra Türk Ocakları Sinop Şubesi'nin düzenlediği konferansa katıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...