Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD, Türkiye ve IKBY arasında sır zirve

Düzenleyen:
ABD, Türkiye ve IKBY arasında sır zirve

DÜNYA Haberleri

ABD, Türkiye ve Irak Kürdistan Yönetimi arasında bu ay içinde Erbil'de kritik bir zirve yapılacağı belirtiliyor.

Türkiye'nin Musul'a takviye asker göndermesi üzerine Bağdat yönetimi ile yaşanan kriz devam ederken ABD, Türkiye ve Irak Kürdistan Yönetimi arasında bu ay içinde Erbil'de kritik bir zirve yapılacağı belirtiliyor.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, IŞİD'e karşı savaşta Kürdistan Bölgesi, ABD ve Türkiye arasında bu ay içinde bir zirve gerçekleştirileceğini söyledi.

ORDU MUSUL'U ALAMAZ

Rûdaw'a konuşan Fuad Hüseyin, "IŞİD'le mücadelede Erbil, Washington ve Ankara arasında önemli adımların atılacağını" belirtti. Fuad Hüseyin, IŞİD'le mücadelede 3 tarafın ortak hareket edeceğini ve Bağdat'ın düzenlenecek zirvede yer almayacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'nin Musul'dan asker çekmesinin söz konusu olmadığını belirterek ABD ve Kuzey Irak yetkilileriyle 21 Aralık'ta toplantı yapılacağını duyurmuştu.

Musul operasyonuna da değinen Fuad Hüseyin, "Konu iyi değerlendirilmeli. Irak Ordusu'nun da operasyonda yer alması gerekir, ancak ordu askeri anlamda henüz bu operasyona hazır değir ifadelerini kullandı. Fuad Hüseyin, "Ramadi alınırsa, Irak Ordusu'nun bir bölümü Musul için takviye edilebilir. Söz konusu operasyonda Peşmerge Güçleri ile koalisyon güçleri zaten birlikte hareket edecek" şeklinde konuştu. 9 Haziran 2014'te, Irak Ordusu'nun direnmeden Musul'dan çekilmesi sonucu IŞİD kısa sürede kentin kontrolünü ele geçirmişti.

Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Musul'un Başika bölgesine konuşlandırılan Türk askerlerine karşı olduğu bildirildi. KYB Politbüro üyesi Mela Bahtiyar başkanlığında bir heyet, önceki gün Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret etti. KYB'li heyetin, Bağdat'ta yaptığı görüşmenin ardından yapılan açıklamada, KYB heyetinin Başika'ya konuşlandınlan Türk askerlerine karşı olduğu ve bölgede Türk gücü istemediği belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...