Esir alınan İsrail askerinin annesi Hamas'tan bilgi istedi

Düzenleyen:
Esir alınan İsrail askerinin annesi Hamas'tan bilgi istedi

DÜNYA Haberleri

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarınca esir alınan İsrail askeri Aron'un annesinin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye'den, oğlunun durumuna dair bilgi istediği bildirildi.

İsrail Kanal 2 Televizyonu'nun haberine göre Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından esir alınan İsrail askeri Şaol Aron'un annesi Zahava Aron, El-Celil'de düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'ye seslenerek oğlunun durumuna ilişkin bilgi istedi.

Aron, "İkinci defa sana sesleniyorum. Oğlum hayatta mı, değil mi? Bana bir işaret ver. Biliyorum bu işaretin bir bedeli var. Gilad Şalit'in ailesine yaptığın gibi bana da işaret verecek olursan takas anlaşması yapılması için devleti ve dünyayı ayağa kaldıracağımıza söz veriyorum" dedi.

Kassam Tugayları'nın, 20 Temmuz 2014'te Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada Şaol Aron isimli bir İsrail askerini esir aldığı belirtilmişti.

Hamas'ın, 2006'da esir aldığı Gilad Şalit'in İsrail hükümetine seslendiği 2 dakikalık bir video yayınlaması üzerine İsrail, 2009'da 20 Filistinli kadın esiri serbest bırakmıştı.

"İsrail gazetecilere yönelik 50 ihlal gerçekleştirdi"

Öte yandan, Filistin Gazeteciler Sendikası'na bağlı Basın Özgürlüğü Komitesi'nin hazırladığı rapora göre, İsrail güçleri kasım ayı boyunca basın ekiplerini alıkoyma, tehdit etme, yerel radyoları basarak kapatma ve gazetecilere ateş açma benzeri 50 ihlalde bulundu.

İhlaller arasında, 3 yerel radyonun kapatılması, pek çoğunun tehdit içerikli mesajlar alması ve 7 gazetecinin silahla yaralanmasının yer aldığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...