Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Libya'da taraflar 16 Aralık'ta anlaşmayı imzalamaya hazır'

Düzenleyen:
'Libya'da taraflar 16 Aralık'ta anlaşmayı imzalamaya hazır'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Libya'daki siyasi krize ilişkin, "Taraflar, 16 Aralık'ta anlaşmayı imzalamaya hazır ve uluslararası toplum, istikrarlı bir birlik hükümetinin kurulmasını destekliyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Libya'daki siyasi bölünmüşlüğe son vermek amacıyla İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı'nın ardından İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve BM Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Libya'daki mevcut durumun devam etmesine izin veremeyeceklerini belirten Kerry, ülkede DAEŞ'in varlığının artmasının da Libyalılar, bölge ve herkes için tehlikeli olduğunu ifade etti. Kerry, "Libya'daki siyasi krizin yaşattığı boşluğun teröristler tarafından doldurulmasına seyirci kalamayız" dedi. 

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi ve Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin temsilcilerinin büyük çoğunluğun Roma'da bir araya geldiğine işaret eden Kerry, "Taraflar, 16 Aralık'ta anlaşmayı imzalamaya hazır ve uluslararası toplum da Libya'da güvenli, istikrarlı bir birlik hükümetinin kurulmasını destekliyor" diye konuştu.

Toplantının ardından yayımlanan ortak bildiri de ise Libya'daki siyasi krizin taraflarının 16 Aralık'ta Fas'ın Skhirat kentinde nihai anlaşmayı imzalayacak olmalarından memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Tarafların BM girişimdeki anlaşmayı imzalamasının ardından 40 gün içinde Trablus'ta birlik hükümetinin kurulması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...