Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Krizin siyasi yoldan çözülmesinden yanayız

Düzenleyen:
Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Krizin siyasi yoldan çözülmesinden yanayız

DÜNYA Haberleri

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, Musul'da Türk askerinin nöbet değişimi hakkında, "Ankara ile Bağdat arasındaki krizin siyasi yoldan çözülmesinden yanayız" dedi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, iki ülke arasındaki mevcut sorunu siyasi yollarla çözmekten yana olduklarını söyledi.

Başkent Bağdat'taki Meclis binasında basın toplantısı düzenleyen Caferi, Türk askerlerinin Irak'taki varlığıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

"Ankara ile Bağdat arasındaki krizin siyasi yoldan çözülmesinden yanayız" diyen Caferi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) yaptıkları şikayetin gündeme alındığını ve Arap Birliği'ni de olağanüstü toplantıya çağırdıklarını kaydetti.

Peşmergenin eğitimi için 2,5 yıldır Musul yakınlarında bulunan Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş, 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...