Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Libya’da kapsayıcı bir siyasi çözümü destekliyoruz'

Düzenleyen:
'Libya’da kapsayıcı bir siyasi çözümü destekliyoruz'

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Libya’da kapsayıcı bir siyasi çözümü destekliyoruz. Böyle bir çözüm, Libya ve bölgeye istikrar getirecektir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’nın halihazırdaki durumunun sürdürülebilir olmadığını, Türkiye’nin kapsayıcı bir siyasi çözümü desteklediğini söyledi.

İtalya’nın başkenti Roma’da 17 ülke ve 4 uluslararası kuruluşun katılımıyla yapılan uluslararası konferansa Türkiye’yi temsilen katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuşma yaptı.

Türkiye'nin istikrarlı, güvenli ve tüm vatandaşlarını kucaklayan bir Libya'yı desteklediğini belirten Çavuşoğlu, bu ülkenin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini ifade etti. 

Çavuşoğlu, “Libya’da kapsayıcı bir siyasi çözümü destekliyoruz. Böyle bir çözüm, Libya ve bölgeye istikrar getirecektir” dedi.

Libya'daki halihazırdaki durumunun sürdürülebilir olmadığını da vurgulayan Çavuşoğlu, zor insani şartların, yetersiz kurumların ve bölgedeki DAEŞ varlığının Libya'daki istikrarı tehdit ettiğine dikkati çekti.

Çavuşoğlu, ülkedeki durumun düzelmesi için siyasi çözümden başka bir yol olmadığını, en kısa zamanda tüm ülkede genel bir ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin açıklanmasının öngörülen ortak bildiriyi desteklediğini dile getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, uluslararası toplumun Libya Siyasi Anlaşması'nın imzalanmasının ardından Libya'ya desteğini sürdürmesinin önemine işaret ederek, özellikle de güvenlik durumunun düzelmesi için bu desteğin gerekli olduğunu bildirdi. 

Toplantıya, Çavuşoğlu ile birlikte Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de katıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...