Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Türklere stat ambargosu!

Düzenleyen:
Rusya'dan Türklere stat ambargosu!

DÜNYA Haberleri

FIFA Dünya Kupası'nın sıradaki ev sahibi olan Rusya, ülkedeki dev stat inşaatı için Türkleri veto ettiklerini açıkladı.

Uçak düşürme krizinden sonra Rusya'nın Türkiye'ye karşı yaptırımları yeni bir boyut kazandı. 2018 Dünya Kupası'nın hem açılış hem de final maçına ev sahipliği yapacak olan Luzhniki Stadı'nın inşaatını bir Türkiye firması yürütüyordu.

 Milliyet'te yer alan habere göre iki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler, stat inşaatına da yansıdı. Rusya'nın inşaat departmanının başındaki isim olan Andrey Bochkarev, Moskova'daki dev projeyi artık Türklerin yürütmeyeceğini açıkladı. Moskova'nın aldığı karar uyarınca Türk müteahhit ve inşaatçılarıyla çalışılmayacağı duyuruldu.

Rusya'dan Türklere stat ambargosu! 
"DİĞER ŞİRKETLERLE ÇALIŞACAĞIZ"
Bochkarev, "Türk şirketlerinin iştiraki olmadan diğer şekilde faaliyetlerimizi yürütmeye çalışacağız" diye konuştu. İnşaatı 2014'te başlayan milyarlarca dolarlık projede inşaatın 2016 yılı sonlarına doğru bitirilmesi öngörülüyordu.
Rusya'dan Türklere stat ambargosu!

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...