Evine 'izinsiz' yerleştirilen Sırplara tazminat ödüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Evine 'izinsiz' yerleştirilen Sırplara tazminat ödüyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bosna'daki savaşta terk etmek zorunda kaldığı ve yedi yıl sonra döndüğü evinde Sırpları bulan 76 yaşındaki Oprasic, evine "izinsiz" yerleştirilenlere "masraf yaptıkları" gerekçesiyle tazminat ödüyor.

Bosna Hersek'teki savaşta terk etmek zorunda kaldığı ve yedi yıl sonra döndüğü evinde Sırpları bulan 76 yaşındaki Muniza Oprasic, evine "izinsiz" yerleştirilenlere "masraf yaptıkları" gerekçesiyle 10 bin avro ödemesinin istendiğini belirterek, "Evimi elimden almak istiyorlar ama bu izin vermeyeceğim" dedi.   

Vişegrad şehrindeki mahkeme,  Oprasic'in konutuyla ilgili olarak, geçen haziran ayında, eve izinsiz yerleştirilen Sırplara burada kaldıkları süre içerisinde eve yaptıkları masrafların ödenmesine ya da evin arsasından bir kısmının bu kişilere verilmesine hükmetmişti. Oprasic, mahkemenin kararı gereği 10 bin avroluk bu parayı, her ay 110 avroluk emekli maaşının yarısıyla ödemek zorunda kaldı.

Eşini sekiz yıl önce kaybeden Oprasic, emekli maaşının bir kısmının ilaçlarına, bir kısmının da kendi temel ihtiyaçlarına gittiğini dile getirerek, mahkemenin kararının ardından maaşından her ay 50 avro kesilmeye başlayınca zor günler geçirmeye başladığını ifade etti.

Oprasic, "Elimde bir tek bu ev kaldı ve onun için de ödeme yapmamı istiyorlar. Beni zor durumda bırakıp evimi elimden almak istiyorlar ama bu izin vermeyeceğim" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...