Rusya'da Türk işyerlerine taciz

Düzenleyen:
Rusya'da Türk işyerlerine taciz

DÜNYA Haberleri

Rusya ile gerginliğin boyutu, bu ülkede yer alan Türklere ait işyerlerine tacize kadar uzandı. Bundan sakınmak isteyen yatırımcılar, işyerlerinin adını değiştiriyor.

Rusya ile gerginliğin boyutu, bu ülkede yer alan Türklere ait işyerlerine tacize kadar uzandı. Bundan sakınmak isteyen yatırımcılar, işyerlerinin adını değiştiriyor.Rusya’daki Türk mağazalar, lokantalar, kafeler sıkıntı yaşıyor. Bazı kentlerde Türk dükkanların taciz edildiği bilgisi geliyor. Gerekçesiz denetimlerle Türk girişimcilere ait lokantaların, restoranların kapatıldığı, Çelyabinsk’te iki Türk lokantasının kapısına denetim sonrası kilit vurulduğu, Soçi’de geçtiğimiz hafta 6 Türk deri mağazasının mühürlendiği, sahiplerinin “kampa alındığı” belirtildi. Tacizlerden sakınmak isteyen bazı lokantalar ve kafeler tabela indirerek, Türkçe isimler yerine Rusça isimler tercih etme yoluna gitti. İki ülke arasındaki gerginliğin etkisiyle bazı Rus müşterilerin mağazalarda satın almak istediklerin ürünlerin nerede üretildiğini (menşeini) sordukları belirtiliyor.

 

Kaynak : Dünya Gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...