Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

34 İslam ülkesinden teröre karşı koalisyon

Düzenleyen: / Kaynak: AA
34 İslam ülkesinden teröre karşı koalisyon

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'da 34 İslam ülkesi teröre karşı koalisyon oluşturdu.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirildi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yayınlanan ortak yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) terörle ve silahlı terör örgütleriyle mücadele ve hedefleri ile sebeplerini ortadan kaldırma konusundaki anlaşma maddelerinden hareketle 34 İslam ülkesinin koalisyon oluşturduğu kaydedildi.

Koalisyona katılan ülkelerin ortak açıklamasında, koalisyonun, şekli, mezhebi ve ismi ne olursa olsun yeryüzünde fitne ve fesat çıkaran, insanları korkutan ve öldüren silahlı terör örgütlerine karşı oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, terörle mücadelede gerekli program ve mekanizmaların geliştirilmesi, uluslararası barış ve güvenliğin muhafazası için terörle mücadele konusunda ilgili ülkelerle koordinasyon için uygun düzenlemelerin yapılması konusuna vurgu yapıldı.

Ortak açıklamada, koalisyona katılacak ülkeler şöyle sıralandı:

"Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Siralyon, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen."

Açıklamada ayrıca, Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin daha söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı bildirildi.

Koalisyona Türkiye'nin de katılıp katılmadığı Türk yetkililerden henüz doğrulanamadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...