Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'de 'temiz hava ücreti' alan restoran şikayet edildi

Düzenleyen:
Çin'de 'temiz hava ücreti' alan restoran şikayet edildi

DÜNYA Haberleri

Hava kirliliği nedeniyle başkenti Pekin'de kırmızı alarm verilen Çin'in Ciangsu eyaletinde, "temiz hava ücreti" alan bir restoran, Tüketici Fiyatlandırma Birimine şikayet edildi.

Hava kirliliği nedeniyle geçen hafta başkenti Pekin'de kırmızı alarm verilen Çin'in doğusundaki Ciangsu eyaletinde bir restoran sahibinin, müşterilerinden "temiz hava ücreti" aldığı bildirildi.

South China Morning Post'un haberinde, Ciangsu'daki Cangciagang kentinde bir girişimcinin, restoranına hava temizleme cihazı aldığı ve bunun maliyetini müşterilerine her faturada 1 yüen ( 50 kuruş) olarak yansıttığı belirtildi.

Gelen faturalarda hava temizleme ücreti olarak 1 yüen alındığını gören müşterilerin, olayı Tüketici Fiyatlandırma Birimine şikayet ettiği kaydedildi.

 Tüketici Fiyatlandırma Biriminden yapılan açıklamada, bunun yasal bir masraf olmadığı vurgulandı. Müşterilerin şikayeti üzerine restoran sahibine soruşturma açıldığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...