'Ruslar Suriye'yi deneme tahtası olarak kullanıyor'

Düzenleyen:
'Ruslar Suriye'yi deneme tahtası olarak kullanıyor'

DÜNYA Haberleri

Uzmanlar, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini, kilometrelerce uzaktaki savaş gemileri ve denizaltılardan atılan füzelerle vuran Rusya'nın, yeni nesil silahlarını denediği görüşünü paylaşıyor.

Uzmanlar, Rusya'nın, Suriye'deki DAEŞ hedeflerini Lazkiye'deki hava üssü yerine kilometrelerce uzaktaki Hazar Denizi ve Akdeniz'de bulunan savaş gemileri ve denizaltılardan atılan modern füzelerle vurmasını, "ülkenin yeni silahlarını test etmek için Suriye'yi deneme tahtası olarak kullandığı" şeklinde yorumluyor.

Brookings Enstitüsü'nde, Rusya'nın askeri reformları ve çatışma yönetimi konularında çalışmalar yapan kıdemli araştırmacı Pavel Baev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların Suriye'de yeni silahlarını test ettiğini söyledi.

Rusya'nın bu teknolojisiyle Batılı ülkelere mesaj vermeye çalıştığını dile getiren Baev, şöyle konuştu:

"Denizden ve havadan atılan cruise füzeleri kesinlikle siyasi bir silah. Bu füzelerin kullanımı aynı zamanda diğer stratejik silah sistemlerinin, özellikle Bulava füze sisteminin Suriye'de test edilmesiyle aynı döneme rastlıyor. Tüm bunlar sadece ABD'yi etkilemek için değil aynı zamanda Türkiye'ye ve NATO'nun Avrupalı üyelerine gözdağı vermek için kullanılıyor."

"Batı ve NATO'ya kapasitesini gösteriyor"

ABD'nin eski Ukrayna Büyükelçisi ve Brookings Enstitüsü'nde görevli diğer uzmanı Steven Pifer da cruise füzelerinin kullanılmasının, Rusya'nın Suriye'yi, silahlarını operasyonel durumlarda denediği yer haline getirdiğini beyirterek, "Rusya silahlarını operasyonel olarak test etmesinin yanı sıra Batı ve NATO'ya kapasitesini gösteriyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...