'Sığınmacı krizi Türkiye-AB ilişkilerini hızlandırdı'

Düzenleyen:
'Sığınmacı krizi Türkiye-AB ilişkilerini hızlandırdı'

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin AB'den Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Lidington, sığınmacı krizinin Türkiye-AB ilişkilerini hızlandırdığını söyledi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington, Avrupa'daki sığınmacı krizinin Türkiye'nin AB ile yürüttüğü müzakere sürecinin hızlanmasını sağladığını belirterek, "Türkiye önemli bir ortak. Sığınmacı kriziyle mücadelede Türkiye ile yoğun diyalog içerisindeyiz" dedi. 

Lidington, İngiliz Parlamentosu'nun üst kanadı Lordlar Kamarasının AB Komisyonunun sorularını yanıtladı. 

"Suriye'deki olayların Türkiye-AB ilişkilerine etkisine" ilişkin bir soru üzerine Lidington, AB'de genişleme, müzakare başlığı açma gibi kararların oy birliğiyle verilmesi gerektiğini hatırlatarak, "Türkiye'nin AB'ye katılımına ilişkin ilerleme kaydedilmesi gerektiğini uzun süre dile getirdik. Bunun için de iyi gerekçeler olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Lidington, Suriye'deki olaylardan çok sığınmacı krizinin Türkiye-AB ilişkilerini hızlandırdığını belirterek, "Türkiye önemli bir komşu, NATO üssüne sahip. Türkiye ayrıca DAEŞ'e karşı mücadele eden koalisyonun bir parçası. Türkiye 2 buçuk milyon Suriyeli sığınmacı ve yerlerinden edilmiş kişiye bakıyor. Türkiye önemli bir ortak" diye konuştu. 

Sığınmacı kriziyle mücadelede Türkiye ile yoğun diyalog içerisinde olduklarını dile getiren Lidington, bu hafta yapılacak AB zirvesi sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Brüksel'de bulunacağını söyledi. Lidington, "Avrupa'dan Türkiye'ye sığınmacı krizi kapsamında daha fazla para verilmesiyle ilgili bir anlaşmaya varıldı. Türkiye'nin şimdiye kadar baktığı sığınmacılardan daha da fazlasına bakması karşılığında müzakere başlıklarının açılacağı yönünde görüşmeler yürütüldü" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...