'NATO üyeliği için referandum yapılmayacak'

Düzenleyen:
'NATO üyeliği için referandum yapılmayacak'

DÜNYA Haberleri

Karadağ Başbakanı Djukanovic, Karadağ'ın NATO üyeliği konusunda referandum yapılması için yasal sorumluluk ve siyasi gereklilik olmadığını söyledi.

Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic, ülkesinin NATO'ya üyesi olması halinde egemenliğini kaybetmeyeceğini belirterek, "Bu nedenle Karadağ'ın NATO üyeliği konusunda referandum yapılması için yasal sorumluluk da siyasi gereklilik de yok" dedi.

Karadağ Meclisi'nde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Djukanovic, ülkesinin NATO'ya üyelik daveti almasını değerlendirdi.

Karadağ'ın NATO'ya üye olmasının öncesinde referandum yapılmasının zorunlu olmadığını söyleyen Djukanovic, referandumun, üye olunması halinde ülkenin egemenliğinin bir kısmını kaybetmesi durumunda yapıldığını belirtti.

Djukanovic, NATO'nun 28 üyesinden sadece ikisinin üyelik öncesinde referandum düzenlediğini anımsatarak, "NATO üyesi olmamız halinde egemenliğimizi kaybetmiyoruz. Bu nedenle Karadağ'ın NATO üyeliği konusunda referandum yapılması için yasal sorumluluk da siyasi gereklilik de yok" diye konuştu.

NATO'ya üyelik konusunun Karadağ Meclisi'nin yetkisinde olduğunu ifade eden Djukanovic, mevcut meclisin üçte ikisinin Karadağ'ın NATO üyeliğini desteklediğine işaret etti.

2 Aralık'ta yapılan NATO Bakanlar Toplantısı'nda üyelik daveti alan Karadağ'da, muhalefet partileri NATO üyeliğini desteklemiyor. Cumartesi günü, başkent Podgorica'da muhalefetin desteklediği NATO karşıtı protesto düzenlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...