Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus uçağı Türkiye semalarında

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
Rus uçağı Türkiye semalarında

DÜNYA Haberleri  / Ensonhaber

Açık Hava Sahası Anlaşması çerçevesinde Rus askeri uçağı Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapmaya başladı.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sorunlu döneme rağmen, uluslararası silah denetimine dair 'Açık Semalar Anlaşması' askıya alınmadı. Anlaşma çerçevesinde An-30B tipi Rus askeri uçağı Türkiye semalarında planlanan gözlem uçuşunu yapmaya başladı.

GÖZLEM UÇUŞU BAŞLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu'nun Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında 15-18 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye'de gözlem uçuşu icra etmeye başladığını bildirdi.

UÇAKTA TÜRKLER DE OLACAK

Açıklamada, Rusya Federasyonu'na ait ASA gözlem uçağı ile gerçekleştirilecek olan uçuş esnasında, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında, uçakta Rus uzmanların yanı sıra Türk yetkililerin de hazır bulunacağı ifade edildi.

YETKİLİLER KONTROL EDECEK

Türk askeri yetkililer uçuş sırasında hangi tür cihazların kullanıldığını ve anlaşmaya uyulup uyulmadığını kontrol edecek. Uçuş güzergahının maksimum 1500 kilometre olacağı kaydedildi.

RUSYA BUGÜNE KADAR TÜRKİYE ÜZERİNDE 32 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Açık Hava Sahası Anlaşması'na katılan devletler birbirlerinin hava sahasında gözlem uçuşları yapılmasına olanak sağlıyor. Anlaşmada 34 ülke yer alıyor. Rusya bu anlaşmaya 26 Mayıs 2001'de dahil oldu. Rusya bugüne kadar Türkiye üzerinde 32 gözlem uçuşu gerçekleştirdi.

EKİMDE TÜRKİYE'NİN İSTEĞİ ÜZERİNE ERTELENMİŞTİ

Rus gözlem uçaklarının Eskişehir ve Diyarbakır hava sahasında 12-16 Ekim'de başlaması beklenen gözlem uçuşları, Türkiye'nin talebi üzerine belirsiz bir tarihe ertelenmişti. RusyaSavunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Türkiye'nin resmen erteleme talebinde bulunduğunu ve anlaşma çerçevesinde yapılan rutin uçuşların ertelendiğini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...