Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırımoğlu: Rusya vahşi Türk karşıtlığı başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırımoğlu: Rusya vahşi Türk karşıtlığı başlattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Rusya, vahşi Türk karşıtlığı başlattı. Kırım'da Türk evliliklerinden oluşan aileleri sürgüne tabi tutuyorlar, işadamlarına baskı yapıyorlar" dedi.

Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "Rusya, vahşi Türk karşıtlığı başlattı. Kırım'da Türk evliliklerinden oluşan aileleri sürgüne tabi tutuyorlar, işadamlarına baskı yapıyorlar. Türkiye'de öğrenim görmüş öğrencileri Türk istihbaratına çalışmakla suçluyorlar" dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi'nin önde gelenleri, Rusya'nın tek taraflı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nda gerçekleşen hak ihlallerini, uluslararası toplumda duyurmak için Ukrayna'da bulunan büyükelçi ve uluslararası organizasyon temsilcileriyle bir araya geldi. 

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Kırım Tatarlarından sorumlu yetkilisi Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu bir konuşma yaptı. Kırımoğlu, Türkiye hava sahasını ihlal eden Su-24 tipi savaş uçağının düşürülmesinden sonra Rusya'nın "vahşi bir Türk karşıtlığı" başlattığını söyledi.

Bu nedenle Rusya'nın Kırım yarımadasında ayrı bir baskı oluşturduğunu dile getiren Kırımoğlu, Kırım Tatarı-Türk evliliklerinden oluşan ailelerin sürgüne tabi tutulduğunu ve Türkiye ile ticari ilişkisi olan işadamlarının ağır baskılara maruz kaldığını anlattı. Kırımoğlu, Rus yönetiminin Türkiye'de öğrenim görmüş 500'den fazla öğrenciyi de Türk istihbaratına çalışmakla suçladığını aktardı. 

Rusya'nın adayı işgal ederek tam bir felaket politikası izlediğini belirten Kırımoğlu, Rus yönetiminin Kırım Tatarlarını adadan göndermek için her türlü yolu deneyeceğini ifade etti. Kırımoğlu, uluslararası toplumun Rusya'ya karşı yaptırım ve baskılara devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bu sorun demokratik ve diplomatik yollarla çözülmelidir. Elbette savaşmayı düşünmüyoruz. Zaten eşit güce de sahip değiliz. Dolayısıyla Rusya'ya yönelik yaptırımların sonuç vereceğini umuyoruz" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...