İsrail askerleri 2 Filistinliyi öldürdü

Düzenleyen:
İsrail askerleri 2 Filistinliyi öldürdü

DÜNYA Haberleri

İsrail askerleri Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda 2 Filistinli genci öldürdü.

İsrail askerlerinin, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve arama sırasında askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 2 Filistinli gencin öldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Kalendiya Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın ve arama esnasında 2 Filistinli gencin askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Filistinli gençlerin öldürülmesi üzerine olay yerinde askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 4 kişinin Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'ne getirildiği ve birinin ameliyata alındığı kaydedildi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin orduya dayandırarak verdiği haberde ise Kalendiya Mülteci Kampı'nda araçlarıyla İsrail askerlerine çarpma girişiminde bulunan 2 Filistinli gencin askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Haberde, Filistinli gençlerin öldürülmesi üzerine olay yerinde askerlerle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin yaralandığı ifade edildi.

Filistin Kızılay Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Kızılay ekiplerinin Kalendiya ve Ed-Dehişe mülteci kamplarındaki çatışmalarda 3'ü gerçek 7'si plastik mermi ile yaralanan 10 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğu, 54 kişinin ise askerlerin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...