'DAEŞ Afganistan'da Taliban'a karşı savaşacak güçte'

Düzenleyen:
'DAEŞ Afganistan'da Taliban'a karşı savaşacak güçte'

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ'in Afganistan'daki varlığının 2015'in ikinci yarısında Taliban'a saldıracak derecede güçlendiğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından Kongre'ye gönderilmek üzere hazırlanan bir raporda, Afganistan'daki güvenlik ve istikrar ele alındı.

DAEŞ'in ilk olarak eylül ayında Afgan güvenlik güçlerinin 10 kadar kontrol noktasına bir gün içinde saldırdığı, yine aynı ay bir BM aracına bombalı saldırı düzenlediği belirtilen raporda, DAEŞ ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

"DAEŞ'in Horasan kolu, keşif aşamasından, kendisi için güvenli bir bölge oluşturma amacıyla Taliban'a karşı açıkça savaşma derecesine gelecek şekilde ilerleme kaydetti ve operasyonel olarak daha da aktif hale geliyor. DAEŞ'in Horasan kolu Nargarhar ilinde Taliban'dan bazı bölgeleri almayı da başardı."

Taliban hala çetin tehdit

Pentagon'un raporunda ayrıca, Taliban'ın Afganistan'da nasıl çetin bir tehdit olmaya devam ettiği ve Afgan güvenlik güçlerinin istikrarı sağlamada ne tür zorluklarla karşılaştığı da aktarıldı.

Bu yılın ikinci yarısında Taliban'ın ülke genelindeki saldırılarının arttığı, çatışmaların beklenmedik şekilde Kunduz gibi yerlerde de görüldüğü ifade edildi. Taliban'ın yılın başından kasım ayının ortasına kadar Kabil'de 28 sansasyonel saldırı düzenlediği, bunun da geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu tür saldırılarda yüzde 27 artış anlamına geldiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...