Almanya Adalet Bakanı Maas: Aşırı sağcı şiddetin artması utanç verici

Düzenleyen:
Almanya Adalet Bakanı Maas: Aşırı sağcı şiddetin artması utanç verici

DÜNYA Haberleri

Almanya Adalet Bakanı Maas, aşırı sağcı şiddetin artmasının ülkesi için utanç verici olduğunu belirtti.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, aşırı sağcı şiddetin artmasının ülkesi için utanç verici olduğunu belirtti.

Maas, yaptığı yazılı açıklamada, sığınmacılara veya onlara yardım edenlere yapılan her saldırının açık ve hoşgörülü bir topluma yapıldığı görüşüne yer verdi.

“Aşırı sağcı şiddetin dramatik bir şekilde artması ülkemiz için utanç verici” ifadesini kullanan Maas, polisin olayların aydınlatılması için elinden geleni yapacağından emin olduğunu kaydetti.

Almanya’da sığınmacılara karşı işlenen suçlarda artış

Öte yandan Almanya’da sığınmacılara karşı işlenen suçlarda artış olduğu bildirildi.

Alman hükümetinin, Yeşiller Partisi'nin soru önergesine verdiği yanıtta, ülkede bu yıl kasım ayı ortasına kadar genel olarak sığınmacıların barınmasına ilişkin büyük çoğunluğu aşırı sağ arka planı olan bin 610 suçun işlendiği belirtildi.

Bu sayının 2014 yılında 895 olarak gerçekleştiğine işaret edilerek, söz konusu suçların internet üzerinden kışkırtma, gösterilerde ve sığınmacı yurtlarının dışında mala  zarar verme veya adam yaralama gibi suçları kapsadığına işaret edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...