HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ashton Carter: Türkiye’nin yaptıklarından memnuniyet duyuyoruz

Düzenleyen: /
Ashton Carter: Türkiye’nin yaptıklarından memnuniyet duyuyoruz
Carter, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, DAEŞ ile mücadelede, "Türkiye’nin yaptıklarından memnuniyet duyuyoruz. Daha fazlasını yapmalarını istiyoruz" dedi.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadeleye verilen desteğin artırılması konusunda Ortadoğu turuna çıkan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, uçakta, ziyaretine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Örgütle mücadelede Türkiye’nin rolüne ilişkin bir soruyu yanıtlayan Carter, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin yaptıklarından memnuniyet duyuyoruz. Daha fazlasını yapmalarını istiyoruz. Bize İncirlik üssünde ev sahipliği yapıyorlar ki bu son derece önemli bir kaktı ancak bizi ve koalisyonun diğer güçlerini misafir etmesinin ötesinde daha fazlasının yapılması gerekiyor. Türk güçlerinin uygun görüldüğü şekilde havada ve karada bize katılmalarını istiyoruz. Daha da mühimi, onların coğrafyasının gerekli kıldığı en önemli katkı da sınırlarının kontrolü.''

Carter, Körfez ülkelerinin de DAEŞ ile mücadelede önemli katkılar sunabileceğine vurgu yaptı. Bu noktada söz konusu ülkelerin, Sünni grupların DAEŞ’e karşı durmalarının cesaretlendirilmesi ve onlara yardım edilmesiyle önemli katkı sunabileceklerini vurgulayan Carter, “Farklı ülkeler farklı katkılar sunabilir. Bu seyahatimde, izleyen hafta ve aylarda onlara yapabilecekleri en güçlü, sağlam katkılar sunabilmeleri çağrısında bulunacağım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...