PEGIDA gösterilerinde 29 gazeteci saldırıya uğradı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
PEGIDA gösterilerinde 29 gazeteci saldırıya uğradı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya'da İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin düzenlediği gösterilerde en az 29 gazetecinin saldırıya uğradığı bildirildi.

Almanya'da İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketinin düzenlediği gösterilerde en az 29 gazetecinin saldırıya uğradığı bildirildi.

Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi'nin Leipzig kentinde yaptığı açıklamada, şimdiye kadar düzenlenen bir çok PEGIDA gösterisinde gazetecilere tekme atıldığı, dövüldüğü veya üzerilerine tükürüldüğü belirtildi.

Medyada çıkan haberlere ve gösterilerde saldırıya uğrayan gazeteciler ile yapılan görüşmelere dayandırılarak bir araştırma yapıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu aşırı sağcı gösterilerinde bu yıl en az 29 gazetecinin saldırıya uğradığına işaret edildi.

Bir çok gazetecinin de rahatsız veya tehdit edildiği vurgulanan açıklamada, polisin, basın mensuplarına karşı yapılan saldırıları ayrı bir şekilde kayıt altına almadığından dolayı bu sayıların eksik olduğu, saldırıya uğrayan veya herhangi bir şekilde bu gösterilerde şiddet gören gazetecilerin merkeze bilgi vermesi istendi.

Gösterilerde, basın mensuplarının "yalancı basın" olarak nitelendirildiği anımsatıldı.

"Çok ürkütücü"

Alman Gazetecileri Birliği (DJV) Basın Sözcüsü Hendrik Zörner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polisin bu gösterilerde gazetecilere nasıl davranıldığına daha fazla dikkat etmesini talep ettiklerini belirterek, "29 sayısı çok ürkütücü” ifadesini kullandı.

Zörner, polisin basın mensuplarının durumuyla doğru dürüst ilgilenmediği ve geç harekete geçtiği yönünde gazetecilerden şikayetler aldıklarını da aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...