Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'den Rusya'ya ekonomik yaptırım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Merkel'den Rusya'ya ekonomik yaptırım

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Ukrayna krizi nedeniyle AB'nin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların uzatılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Brüksel'de yapılacak Avrupa Birliği zirvesi öncesi Federal Meclis'te (Bundestag) bir konuşma yapan Merkel, Minsk anlaşmasına rağmen Ukrayna'nın doğusunda ateşkes kararına uyulmadığı için Rusya'yı eleştirdi.

Merkel, "Ben ve Dışişleri Bakanım hem Minsk anlaşmasını hem de Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının uzatılmasını destekleyeceğiz" dedi.
Angela Merkel, Rusya'ya uygulanan yaptırımların, Kırım'ı uluslararası hukuka aykırı olarak ilhak etmesi nedeniyle zaten kaldırılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

"ESAD ÇÖZÜMÜN  PARÇASI OLAMAZ'
Almanya Başbakanı, Suriye krizine ilişkin olarak da ''Esad uzun dönemde bir çözümün parçası olamaz'' dedi.
Merkel, Viyana'daki Suriye görüşmelerinin amacının, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulmak olduğuna işaret ederek, "Suriye'de önemli olan savaşın bitmesidir hem de Esad'sız. Suriye'de çoğu insan Esad ve bombalarından kaçıyor. Esad uzun dönemde çözümün bir parçası olamaz'' diye konuştu.

'TÜRKİYE AVRUPA İÇİN KİLİT PARTNERDİR'
Konuşmasında, Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı fedakarlığa da değinen Merkel, Türkiye'nin AB için kilit partner ülke konumunu sürdürdüğünü söyledi.
Angela Merkel, Türkiye'ye yapılacak 3 milyar avroluk mali yardımın Suriyeli sığınmacıların hayat şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacağına işaret ederek, ''Türkiye AB için kilit partnerdir ve öyle kalacaktır' dedi.

Alman Başbakan, tüm ülkelerin, Avrupa'ya kaçarak sığınan insan sayısının düşürülmesinden yana olduğunu vurguladı.
Merkel ayrıca Almanya olarak, İngiltere'nin AB üyesi olarak kalmasından yana olduklarını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...