Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başika saldırısının ardından 70 DAEŞ militanı öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başika saldırısının ardından 70 DAEŞ militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul kentinde, terör örgütü DAEŞ, Peşmerge güçlerine eş zamanlı olarak farklı cephelerden bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları gerçekleştirdi

Musul'daki Başik Cephesi Peşmerge Komutanı Berhem Doski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DAEŞ militanları akşam saatlerinde Hazır, Başik ve Naveraniş cephelerine eş zamanlı bir şekilde bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenledi. Saldırı sonrası Peşmergenin herhangi bir kaybı olmadı. Tüm cepheler kontrolümüzde. Büyük bir plan içerisindeydiler. Ancak anında karşılık vermemiz ve cephelerimizi tutmamızdan dolayı ilerleme kaydedemediler" diye konuştu.
 
NİNOVA'DAKİ DAEŞ SALDIRILARINDA 70 MİLİTAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı ise DAEŞ'in Ninova ilindeki Neveran, Başik, Tıl Esved, Hazır Cepheleri ve Zerdık Dağı'nda eş zamanlı olarak Peşmerge cephelerine karşı başlattığı saldırıların bilançosu hakkında yazılı açıklama yaptı.
 
Koalisyon güçlerinin, gün içerisinde DAEŞ'e yönelik toplam 25 hava saldırısı gerçekleştirdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"DAEŞ militanları, son aylardaki en yoğun saldırısını yaptı. Saldırılar sonucu 70 militan etkisiz hale getirildi. Uluslararası koalisyon güçlerinin havadan verdiği destek sayesinde militanlara ait 11 adet bomba yüklü araç da imha edildi. Peşmerge güçleri, DAEŞ'in ana damarı Suriye-Irak arasındaki 47'inci ana yolu kontrol etmeye devam ediyor."
 
PEŞMERGE'YE SALDIRILAR Sabah SAATLERİNDE BAŞLADI 
Planlı bir şekilde sabah saatlerine Ninova ilinin Tel Afer ilçesindeki Keske bölgesinde, Peşmerge noktasına yapılan intihar saldırısında 6 Peşmerge olay yerinde hayatını kaybetmiş, 7'si ise ağır yaralanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...