Yemen'de taraflar rehine takası yaptı

Düzenleyen:
Yemen'de taraflar rehine takası yaptı

DÜNYA Haberleri

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri ile Şii Ensarullah Hareketi arasında varılan anlaşma uyarınca 620 rehinenin takası gerçekleştirildi.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında anlaşmaya varılan rehine takası gerçekleştirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cenevre görüşmeleri çerçevesinde, ülkenin güneyindeki Lahic kentine bağlı Yafi bölgesinde gerçekleştirilen takasta, HDG 360, Husiler ise 260 rehineyi serbest bıraktı.

Öte yandan, müzakere heyetlerine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cenevre'de gerçekleştirilen görüşmelerde başta Taiz kentinin kuşatmasının kaldırılması olmak üzere insani durumlarla ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilmediği belirtildi. Husilerin Taiz'in kuşatmasının kaldırılması meselesine olumlu yaklaşmadığı, hükümet heyetinin ise 900 rehinenin serbest bırakılması ve Taiz'e insani yardımların girişi için güvenli koridorlar açılmasını talep ettiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...