Kasım Süleymani Moskova'da Putin'le görüştü

Düzenleyen:
Kasım Süleymani Moskova'da Putin'le görüştü

DÜNYA Haberleri

BM'nin seyahat yasaklıları listesindeki Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Putin'le Moskova'da bir araya geldiği duyuruldu.

İran Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştüğü bildirildi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, ismini açıklamayan bir yetkili Süleymani'nin geçen hafta üç günlük bir ziyaret için gittiği Rusya'da, Putin ve üst düzey askeri yetkililerle görüştüğünü söyledi.

Yetkili, Süleymani ve Putin'in Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan'daki gelişmeler hakkında görüş alışverişi yaptığını ifade etti.

"Dostum Kasım"

Süleymani ve Putin'in, 23 Kasım'da Tahran'da İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Rusya Devlet Başkanı'nı kabul ettiği görüşme sırasında gündeme gelen konuları da değerlendirdikleri ve Putin'in İranlı generale "Dostum Kasım" diye hitap ettiği belirtildi.

Beş yıldır devam eden ve 300 binden fazla insanın ölümüne neden olan Suriye'deki iç savaşta Beşşar Esed'e sağladığı askeri stratejiyle ön plana çıkan Süleymani'nin, ağustos ayında da Moskova'ya giderek, Putin'le görüştüğü iddia edilmişti.

Birleşmiş Milletler tarafından 2007 yılında hakkında uluslararası seyahat yasağı koyulan Kasım Süleymani'nin buna rağmen Suriye ve Irak'taki bir çok noktada İran'ın askeri operasyonlarını yönettiği belirtiliyor.

Muhabir: Ahmet Dursunnı'nı kabul ettiği görüşme sırasında gündeme gelen konuları da değerlendirdikleri ve Putin'in İranlı generale "Dostum Kasım" diye hitap ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...