Irak'ta 26 Katar vatandaşı kaçırıldı

Düzenleyen:
Irak'ta 26 Katar vatandaşı kaçırıldı

DÜNYA Haberleri

Irak'ın güneyindeki Samaya kentine avcılık için gelen 26 Katar vatandaşı kaçırıldı

Irak'ın güneyindeki Musenna vilayetinin merkezi Samava kentinde avcılık için gelen Katar vatandaşlarının kaçırıldığı bildirildi.

Musenna Valiliği'nin açıklamasına göre, Irak İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Irak'a gelen Katarlı avcılar, dün gece geç saatlerde Musenna'nın Samava bölgesinde yaklaşık 70 araçtan oluşan kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. 

AA muhabirine konuşan Musenna Polis Dairesi Sözcüsü Albay Ali el-Acemi, "Avcılık için gelen Katarlılar Musenna'nın Samava merkez ilçesine bağlı es-Selman ilçesindeki kampta bulunuyordu" diyerek, "İçlerinden 26 kişi kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından bilinmeyen yere kaçırıldı ve grupta bulunan 9 kişi kampta bırakıldı. Olayın gün yüzüne çıkması çok zaman almayacak çünkü uluslararası bir boyut aldı" dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Atiyye'den Iraklı mevkidaşı Caferi'ye telefon

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye’nin, Iraklı mevkidaşı İbrahim el-Caferi ile kaçırılan vatandaşlarıyla ilgili telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığının yaptığı ve Katar resmi haber ajansı QNA tarafından yayınlanan açıklamada, Atiyye’nin, Irak'ın güneyindeki Musenna vilayetinin merkezi Samava kentinde avcılık için giden ve kaçırılan Katar vatandaşlarının serbest bırakılması için Caferi ile görüştüğü belirtildi.

Kaçırılan Katarlıların Irak’a İçişleri Bakanlığı izniyle ve Irak’ın Doha Büyükelçiliğinin koordinasyonuyla girdiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlarının serbest bırakılmasına yönelik bütün işlemleri yakından takip etmesi için Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed bin Abdullah er-Rumeyhi ve Katar’ın Bağdat Büyükelçisi Zayid bin Said el-Hayyareyn’in görevlendirildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...