Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'nın kamu borcu 3. çeyrekte azaldı

Düzenleyen:
Almanya'nın kamu borcu 3. çeyrekte azaldı

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın federasyon, eyaletler ve belediyelerin tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil kamu borcu, 3. çeyrekte yıllık yüzde 0,8 azaldı.

Almanya'nın federasyon, eyaletler ve belediyelerin tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil toplam kamu borcu, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,8 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, Almanya'nın 2015 yılı 3. çeyrek sonunda federasyon, eyaletler ve belediyelerin tüm temel ve ilave bütçeleri de dahil kamu borcu 2 trilyon 27 milyar 716 milyon avroya düştü. Geçen yılın üçüncü çeyreğine oranla ülkenin toplam kamu borcu 16,5 milyar avro geriledi. Azalış oranı ise yüzde 0,8 olarak ölçüldü.

Almanya'da federal borç da 30 Eylül 2015'te geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 azaldı. Söz konusu borç, 15,1 milyar avro gerileyerek 1 trilyon 267,5 milyar avroya düştü.

- En fazla borç azalışı Saksonya Eyaleti'nde

Eyaletlerin borcu ise üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 azalarak 615,3 milyar avro seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde borcu en fazla azalan eyaletler sırasıyla yüzde 25,7 ile Saksonya ve yüzde 14,4'le de Baden-Württemberg eyaletleri oldu. Borç artışları yüzde 7,4 ile Aşağı Saksonya, yüzde 6,9 ile Bremen ve yüzde 3,5 ile de Hessen eyaletlerinde kaydedildi.

Belediye ve belediye birliklerinin borcu ise yüzde 4,1'lik artışla 144,9 milyar avro olarak belirlendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...