Rus ekonomisi soruldu, Putin fıkra anlattı

Düzenleyen:
Rus ekonomisi soruldu, Putin fıkra anlattı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin, yıllık basın toplantısında, Rus ekonomisinin kötü gidişatıyla ilgili soruya fıkrayla karşılık verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında, iki kez Türkiye ile Rusya arasındaki krize değindi. Uçak kriziyle ilgili eleştirilerinde adeta sınır tanımayan Putin, Akkuyu Nükleer Santral ve Türk Akımı'nın inşası gibi ekonomiyle ilgili konularda temkinli açıklamalarda bulunmayı tercih etti.

Rusya'nın Başkenti Moskova'da dün düzenlenen yıllık basın toplantısında konuşan Putin, Rusya'nın ekonomisi başta olmak üzere iç ve dış politikası ile güncel konulara ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Putin konuşmasında önemli yer ayırdığı Türkiye konusunda, ekonomik alanlarda temkinli açıklamalarda bulunurken, Rus ekonomisinin bulunduğu durumu açıklarken fıkra anlatmayı tercih etti. 

Putin, Rus ekonomisinin durumunu fıkrayla açıkladı 

Putin, konuşmasının önemli bir kısmını ekonomiye ayırırken, Rus ekonomisindeki mevcut durumun nedeni olarak sadece petrol fiyatlarındaki düşüşü gösterdi. 

Ekonominin kötü gidişatıyla ilgili "geçen yıl ekonominin düzelmesi için 2 yıl süre vermiştiniz, görüşleriniz değişti mi?" sorusuna fıkrayla karşılık veren Putin, şu ifadeleri kullandı:

"İki kişi karşılaşıyor. Birisi, diğerine soruyor, nasılsın? Diğeri cevap veriyor, çizgili siyah ve beyaz gibi. Peki şimdi hangisi? Cevap siyah. Aradan yarım sene geçiyor ikisi tekrar karşılaşıyor. Biri, diğerine soruyor, bu sefer nasılsın siyah mı beyaz mı? Cevap siyah. O zaman da siyahtı? Hayır şimdi anlıyorum ki o zaman beyazmış."

Ekonomik projelerde temkinli açıklamalar 

Putin, toplantı sırasında Türkiye hakkında ağır ithamlarda bulunsa da konu Akkuyu ve Türk Akımı gibi ekonomi projelerine geldiğinde temkinli açıklamalarda bulunmayı tercih etti.

Akkuyu Nükleer Santral Projesi konusunda kararın şirketlere ait olduğunu vurgulayan Putin, “Ekonomik çıkarlarımıza zarar verecek bir adım atmayız” dedi.

Putin, Türk Akımı doğalgaz projesinde ise Avrupa Birliği’nin projeye garantör olması halinde görüşmelerin devam edebileceğine işaret ederek, “Ancak Gazprom veya Türk ortakları bugüne kadar AB’den böyle bir garanti almadı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna sorusuna iki senede iki farklı cevap 

Putin, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Ukrayna'nın doğusunda Rus askerleri bulunduğunu "itiraf etti." 

Ukraynalı bir gazetecinin, "Size Ukrayna'da tutuklanan iki Rus askerinden selam getirdim" diye başlayan sorusuna cevap veren Putin,  "Orada askeri alanda bazı sorunların çözümüyle uğraşan kişilerin olmadığını hiçbir zaman söylemedik. Ama bu orada düzenli ordu birlikleri olduğu anlamına gelmez" ifadelerini kullandı. 

Oysa Kremlin daha önce Ukrayna'da asker bulunduğu yönündeki haberleri kesin bir dille yalanlıyordu. Putin, geçen seneki basın toplantısında aynı gazetecinin benzer sorusuna verdiği cevapta de bu iddiaları reddetmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...