Avusturya Başbakanı: Şartlara uymayan mültecileri sınırdışı edeceğiz

Avusturya Başbakanı: Şartlara uymayan mültecileri sınırdışı edeceğiz

DÜNYA Haberleri

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, iltica şartlarına uymayan sığınmacıların sınırdışı etme işlemlerini hızlandırmak istediklerini söyledi.

Faymann, Österreich gazetesine yaptığı açıklamada, koalisyon ortağı muhafazakar partiden gelen baskılar üzerine sığınmacılara yönelik daha sert politikalar uygulayacaklarını söyledi.
Sığınmacı şartlarına uymayanların sınırdışı edilmesinin hızlandırılması gerektiğini ifade eden Faymann, "Bütün sığınmacılar, mültecilik şartlarına sahipmiş gibi davranamayız. Bu yüzden sınırdışı etmeye yoğunlaşmak zorundayız" dedi.
Faymann, gelecek yıl durumun daha zorlaşacağını diye getirerek, "Bu nedenle bahar aylarında yeni bir sürprizle karşılaşmamak için şimdiden önlemlerimizi almak zorundayız" diye konuştu.
Avusturya Sosyal Demokrat Partisi lideri ve Başbakan Werner Faymann, bugüne kadar genel olarak sığınmacıların kabul edilmesinde daha esnek davranılmasını savunmuştu.
Koalisyon hükümetindeki muhafazakar Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ile muhalefetteki aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), sığınmacılara sınırların kapatılmasını ve var olan sığınmacıların ülkelerine gönderilmesini savunuyor.
Avusturya'da, 2014'de 28 bin, bu yıl içerinde de 85 bin sığınmacı iltica başvurusunda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...