Böyle başkana böyle seçmen: ‘Masal diyarını bombalayalım’

Düzenleyen:
Böyle başkana böyle seçmen: ‘Masal diyarını  bombalayalım’

DÜNYA Haberleri

“Müslümanlar ABD’ye alınmasın” diyen Trump’ı destekleyenlerin hayalî kent Abragah’a bile tahammülü yok.

Yaklaşan seçimler öncesi yapılan bir araştırma, ABD’de Müslümanlara olan nefretin geldiği noktayı işaret etti. Kamuoyu araştırma şirketi Public Policy Polling, deneklerine “Abragah, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle bombalanmalı mı?” diye sordu. “Müslümanlar ABD’ye alınmasın” önerisiye tepki çeken başkan adayı Donald Trump’ın da partisi olan Cumhuriyetçi Parti’yi destekleyenlerin yüzde 30’u, “Evet” dedi. Yüzde 57’si aynı soruya, “Emin değilim”, yüzde 13’ü ise, “Karşıyım” karşılığını verdi. Abragah, Binbir Gece Masalları’ndan Alaaddin’in Lambası’nda konu edilen hayalî bir krallık. 

YENİ DÜŞMAN ALAADDİN
ABD’lilerin bombalayalım “dediği” Abragah, ünlü masal kahramanı Alaaddin’in yaşadığı yer. Birçok dile çevrilen masalda Alaaddin, lambanın içine hapsedilmiş cinin yardımıyla her istediğine kavuşuyor. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...