Obama'ya cevap BM'den: Irak ile Türkiye meseleyi kendi arasında çözer

Düzenleyen:
Obama'ya cevap BM'den: Irak ile Türkiye  meseleyi kendi  arasında çözer

DÜNYA Haberleri

Musul’daki Başika kampına yapılan asker takviyesi sonrası yaşanan kriz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşındı.

Bağdat yönetiminin şikâyetini görüşen Konsey, “Türkiye ve Irak, ikili görüşmeleri sürdürerek konuyu kendi arasında çözmeli” tavsiyesinde bulundu. Toplantıda konuşan Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, “Biz meseleyi ikili ilişkiler çerçevesinde çözmek için tüm çabayı gösterdik. Türkiye, Irak’ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygılıdır. Başika kampı, Irak hükümetinin talebiyle ve yerel otoritelerle koordinasyon halinde kuruldu. Iraklı yetkililer de defalarca bilgilendirildi. Konunun uluslararası arenaya taşınması, sadece DAEŞ’e karşı oluşturulan dayanışmaya zarar verir” dedi. ABD Başkanı Barack Obama, önceki gece telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türk askerinin çekilmesi yönünde talepte bulunmuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...