Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye ile en güçlü ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz'

Düzenleyen:
'Türkiye ile en güçlü ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz'

DÜNYA Haberleri

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, "Türkiye ile en güçlü ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz" dedi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'nin, Türkiye'nin Musul'daki askeri varlığının çekileceğine dair basında yer alan haberler üzerine, "Bunu doğru yönde atılmış adım olarak görüyoruz" dediği bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk askerlerinin çekileceğine dair basında yer alan haberlere ilişkin değerlendirmede bulunan Caferi, "İlişkilerin güçlenmesi, Irak'ın güvenliği ve egemenliğine saygı ile DAEŞ terörüyle mücadele kapsamında doğru yönde atılmış adım olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile en güçlü ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz" diyen Caferi, "Irak-Türkiye ilişkilerini ve en önemlisi stratejik ilişkileri 2003'ten beri inşa ettik. Fakat Irak'ın egemenliğine dokunulursa konu değişir. Çünkü bize göre Irak'ın egemenliği her şeyin üstündedir" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...