İngiltere İşçi partisi lideri Corbyn'den Trump'a cami daveti

Düzenleyen:
İngiltere İşçi partisi lideri Corbyn'den Trump'a cami daveti

DÜNYA Haberleri

İngiltere'deki ana muhalefet lideri Corbyn, ülkesinin çok kültürlü bir yer olduğunu göstermek üzere, Trump'ı Londra'daki bir camiyi birlikte gezmeye davet etti.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ın Müslüman karşıtı ifadelerine tepki olarak, ülkesinin çok inançlı ve çok kültürlü bir yer olduğunu göstermek üzere, Londra'daki Finsbury Park Camisi'ni ziyaret etmesi için Trump'a davette bulundu.

Huffington Post haber sitesine açıklamalarda bulunan Corbyn, Birleşik Krallık'taki yaşamın nasıl olduğunu Trump'a şahsen göstermek istediğini söyledi.

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Finsbury Park mahallesinin de yer aldığı Islington North bölgesini İngiliz Parlamentosunda temsil eden İşçi Partisinin lideri Corbyn, Trump'ın Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanmasını istemediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eğer Donald Trump Britanya'ya gelmek istiyorsa ne güzel. Gelebilir ve bana Finsbury Park Camisi'ni gezerken eşlik edebilir. Ardından benimle birlikte bir sinagoga da gelebilir. Orada dolaşıp, laflayabiliriz. Biz bu ülkenin her bir köşesinde, Londra'da, Birmingham'da, Leicester'da, birbiriyle uyumlu, çok kültürlü ve çok inançlı bir toplum oluşturmayı başardık. Trump'ın gelip, bunu görmesi memnuniyetle karşılanır. Belki birşeyler öğrenir."

İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Corbyn, geçen ay Finsbury Park Camisi'ne molotofkokteyli ile saldırı girişiminin ardından düzenlenen dayanışma eyleminde de yer almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...