Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vali Facebook'tan Devlet Başkanı'na uyardı: Helmand düştü düşecek

Düzenleyen:
Vali Facebook'tan Devlet Başkanı'na uyardı: Helmand düştü düşecek

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentine bağlı Sangin ilçesi Taliban'ın kontrolüne geçti. Helmand vali yardımcısı Facebook hesabından Devlet Başkanı'na seslendi: "Daha fazla sessiz kalamam. Helmand düştü düşecek."

Afganistan'da Taliban etkinliğini artırmaya başladı. Ülkenin güneyindeki Helmand kentine bağlı Sangin ilçesi gece geç saatlerde Taliban'ın kontrolüne geçti. Görevli yüzün üzerindeki asker ve polis ilçenin yakınında bir askeri tesiste ablukaya alındı. 

Sangin ilçesinin düşmesi sırasında birçok sivil ve asker hayatını kaybetti. Afgan polis yetkilisi, ölen ve yaralananların kesin sayısı konusunda henüz bilgiye sahip olmadığını açıkladı. 

Taliban'ın Sangin'i ele geçirmesi sonrası asıl feryat ise Helmand kenti valisinden geldi. Facebook hesabından Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani'ye seslenen Helmand vali yardımcısı Muhammed Han Resulyar, "Daha fazla sessiz kalamam. Helmand düştü, düşecek. Son iki günde Taliban'la çatışan 90 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti" dedi.

Helmand vali yardımcısı Resulyar, Devlet Başkanı Gani'yle başka iletişim olanağı bulamadı için, Facebook hesabını kullanmak zorunda kaldığını söyledi. 

Helmand kentinden Afganistan Senato Meclisi Üyesi Haşim Alokozai de Sangin ilçesindeki tüm askeri, polis ve istihbarat tesisleri ile kaymakamlık binasının Taliban elinde olduğunu, takviye güçlerin daha ilçeye ulaşmadığını belirtti. 

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA 

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmadi, Helmand kentinin Sangin ilçesini tamamen ele geçirdiklerini, çok sayıda polis ve askeri öldürdüklerini iddia etti.

İki hafta önce de Helmand kentinin Hanşin ilçesi Taliban'ın kontrolüne geçmişti. Taliban'ın etkin olduğu kentlerden Helmand'ın Navzad, Dişu ve Bağran ilçeleri daha önce örgüt tarafından ele geçirilmişti.

12 BİN NATO ASKERİ BULUNUYOR 

2016 yılında Afganistan'daki tüm yabancı askerlerin çekilmesi planlanıyordu. Ancak Taliban'ın ülkedeki etkisini artırması ve güvenlik problemi nedeniyle NATO, 2016 yılında da bu ülkede 12 bin asker bulundurmaya karar verdi.

Kaynak: NTV

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...