Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Terörle mücadele koalisyonu Afrika'da etkin olmayabilir'

Düzenleyen:
'Terörle mücadele koalisyonu Afrika'da etkin olmayabilir'

DÜNYA Haberleri

Terör uzmanı Senegalli Sambe "Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon ile Boko Haram örgütüne yönelik oluşturulan müdahale gücü, koordinasyon eksikliğinin yaşandığı Afrika'da etkin olmayabilir" dedi.

Terör uzmanı Senegalli Bakary Sambe, İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu ile Boko Haram örgütüne karşı oluşturulan müdahale gücünün koordinasyon eksikliği yüzünden Afrika'da beklendiği kadar etkin olmayabileceğini belirtti.

Senegal'deki Gaston Berger de Saint-Louis Üniversitesinde öğretim üyesi ve araştırmacı Sambe, AA muhabirine, terör örgütleriyle mücadele kapsamında uluslararası düzeyde oluşturulan güç ve koalisyonların işlevini değerlendirdi.

Afrika'da koordinasyon eksikliği olduğuna vurgu yapan Sambe, bunu gerekçe göstererek "Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kurulan koalisyon ile Boko Haram örgütüne yönelik oluşturulan müdahale gücü Afrika'da etkin olmayabilir" ifadesini kullandı.

Sambe, Boko Haram'a gücüne katılan ülkeler arasındaki kültürel ve sosyal farklılıklar ile siyasi rejimlerin uyuşmazlığının da söz konusu gücün aktif olmasına engel olabileceğini ifade etti.

Sambe, Afrika'da varlığını garanti altına almaya çalışan Batılı ve yabancı güçlerin, bölge ülkelerinin değerleriyle uyumlu faaliyetlere girmediği sürece kıtanın teröre karşı verdiği mücadeleyi kolaylaştırmaktan ziyade zorlaştıracağını söyledi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hafta başında 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler Suudi Arabistan'a ilaveten Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Siralyon, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...